Kombi Bakımı Gerekli midir?

Kombi Bakımı Gerekli midir?

Kombiler evinizdeki ısıtma sisteminin kalbidir. Ankara gibi kışı sert geçen bölgelerde yüksek ısılarda yanan kombiler kireçlenebilir.

Bu yüzden ısıtma sisteminizin sağlıklı çalışabilmesi için yıllık kombi bakımını ve temizliğini ihmal etmemelisiniz. Evinizde ısınma problemleriyle karşılaşmamanız için kombinize gerekli bakımları yaptırmanız gerekmektedir.

Kombi Bakımının Faydaları Nelerdir?

Kombinizi hangi ihtiyacınız için kullanırsanız kullanın verim alamıyorsanız bakım zamanı gelmiş belki de geçmiş olabilir. Temizlenmiş ve bakımlı bir kombi evinizde sıcak su kullanırken ve peteklerinizi ısıtırken daha az enerji harcamanızı sağlar. Bu tasarruf faturanıza yansıdığında farkı görürsünüz.

Kombi bacalarınızda sürekli kullanıma bağlı tıkanmalar görülebilir. Zamanında yapılan bakım ve temizleme işlemleriyle olası arızaların önüne geçmiş olur, kombinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Temiz bir baca kombinizin daha az enerjiyle daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Kombiye Bakım Yapılmazsa Ne Olur?

  • Kombiniz sürekli arıza moduna mı geçiyor?
  • Yüksek ısıya ayarlamanıza rağmen ısınamıyor musunuz?
  • Kombiniz için en son ne zaman kombi servisi çağırdınız?

Kombiye bakım yaptırmadığınızda her hangi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmasanız da bu ihmal kombinizin yüksek oranda gaz yakmasına rağmen düşük verim almanıza sebep olur. Yıllık periyodik bakımlar yapılmaz bakım masrafından kaçılırsa, bakım ücretinin fazlası doğalgaz dağıtım şirketlerine ödenir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp