Ankara Petek Temizleme

Ankara Petek Temizleme

Ankara Petek Temizleme, Ankara, karasal iklimi ile kış aylarının soğuk ve sert geçtiği illerden biridir. Soğuk kış aylarında Ankara da yaşayanlar, doğalgaz kullanımı ile ısınma sağlamaktadır.

Doğalgaz kullanımı doğru yapılmadığı takdirde, yüksek faturalar ile karşılaşılmasına neden olmaktadır.

Kullanıcılar, tasarruf sağlamak adına bazı yöntemleri uygulamalıdır. Bu uygulamalardan biri de petek temizliğini düzenli olarak yaptırmaktır. Doğalgazla ısınmak için kullanılan kalorifer peteklerinin düzenli periyotlarla temizlenmesi, ısı verimini arttıran önemli etmenlerden biridir.

Petek temizliğinde ana konu, kalorifer tesisatı temizliğidir. Esas kirlilik ve balçık binalardaki kalorifer tesisatlarında oluşmaktadır. Plastik borularda biriken çamur, kireç ve yabancı maddeler ısı ve cihaz verimini düşürmektedir.

Peteklerin içlerinde koruma için gerekli koruyucu yağlar bulunmaktadır. Bu koruyucu yağlar temizlik esnasında peteklerden kesinlikle çıkmaz ve petek sisteminde kalarak işlevini yerine getirmeye devam eder. Petek temizliği yapıldığı esnada petekler yerlerinden sökülmemelidir. Yerinden sökülen petekler çürüme tehtidi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumu engellemek amacı ile petekler sökülmeden temizlik işlemi yapılmalıdır.

Uzman çalışan kadrosu ile Ankara ve Ankara`nın tüm semt ve bölgelerinde en kaliteli petek temizliği uygulamaları için firmamız Bizim Teknik 7/24 siz değerli müşterilerinin hizmetindedir. Petek temizliği ile ilgili her konuda firmamıza danışabilirsiniz.

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizleme işleminde ilk olarak tesisat, vana, petek ve kombi incelenerek tamir gerektiren işler olup olmadığı tespit edilmektedir. Tüm bu kontroller sağlandıktan sonra petek temizleme işleminde kullanılan cihazlar tesisata monte edilmektedir.

Petek temizliğine, petek ve tesisat boruları temizlenerek başlanır. Bu işlemin ardından tesisat borularının alt kısmı temizlenir ve petek temizleme işlemi böylelikle tamamlanmış olur.

Petek Temizliği Ne Kadar Aralıklarla Yapılmalıdır?

Kullanıcıların, petekler ile ilgili şikayetleri genel olarak peteklerin alt ya da üst kısımlarının ısınmaması gibi durumlardır. Bu durumlar peteklerde bir arıza olduğunun göstergesidir. Petek arızaları genel olarak petek temizliği işlemleri ile giderilmektedir. Bu arızaların yanı sıra su gelmemesi ya da musluklardan çok az su gelmesi, gelen suyun kokulu ve pis olması, kombinin garip ve yüksek sesler çıkarması gibi durumlarda peteklerinizin temizlenmesi gerektiğini işaret eden durumlardır. Bu sorunlar ile karşılaşmadan petek temizleme uygulamalarını vaktinde ve düzenli olarak yaptırmak cihazlarınızın kullanım ömrü ve çalışma verimini arttıracaktır. Petek temizliği, arıza olsun olmasın yılda bir kez yaptırılmalıdır.

Petek temizliği, yapılması kesinlikle şart olan işlemlerden biridir. Petek temizliği, petek kullanılan ortamların daha iyi ısınmasını sağlarken ısı kaybı yaşanmasının önünü keser. Böylece yakıt tasarrufu sağlanmış olur. Petek temizliğinin vaktinde yaptırılması kombi ve tesisat ömrünü uzatır ve cihazlar hiçbir sorun yaşanmadan gürültüsüz bir şekilde çalışmaya devam eder.

Vaktinde temizleme işlemi yapılmayan petekler zamanla kullanılamaz hale gelebilmektedir. Peteklerin kullanım ömrü kısalırken çalışma verimi de oldukça kritik seviyelerde düşer ve değiştirilmesi gerekebilir.

Firmamız Bizim Teknik ile Ankara`nın her bölgesinden iletişime geçmeniz durumunda, uzman ekibimiz adresinize gelerek peteklerinizin tüm kontrollerini sağlar ve temizleme zamanı gelip gelmediğini tespit eder. Temizlenme zamanı gelen peteklere uygulanacak işlemler hakkında sizlere detaylı ön bilgilendirme yapılır.

Ankara Petek Temizliği Fiyatları

Peteklerin verimli çalışabilmesi ve ısıyı en iyi şekilde verebilmesi için yapılması şart olan petek temizliği işlemleri, çok uzun zaman isteyen uygulamalar değildir. Çalışma saati petek sayısına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ayrıca petek temizleme işlemleri esnasında çevre kirliliğine sebebiyet verecek işlemler yapılmadığından sonrasında kullanıcılara temiz bir alan bırakılır.

Petek temizliği fiyatları da peteklerin durumu ve sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Firmamız en uygun fiyat listeleri ile Ankara`da hizmet vermektedir. Uygun fiyatlandırmalarımız ve hizmet içeriklerimiz hakkında daha detaylı bilgi için firmamız ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp