Kombi Oda Termostatı & Oda termostatı Kullanmanın Faydaları

Kombi Oda Termostatı & Oda termostatı Kullanmanın Faydaları

Kombi Oda Termostatı İç mekanlarda, ısınmanın verimli olabilmesi için kullanılan en önemli cihazlardan biri oda termostatıdır. Oda termostatları kombi gibi ısıtma ünitelerinde kullanılmakta ve oda sıcaklıklarının istenilen seviyeye getirilmesine yarayan cihazdır.

Oda termostatları sayesinde istenilen her an açma kapama yapılarak oda sıcaklıkları sabit tutulabilmektedir.

Oda Termostatı Nasıl Kullanılır?

Oda termostatları gayet basit bir çalışma prensibe sahip cihazlardır. Örneğin; kombi sıcaklık ayarının 50° olduğu bir durumda, oda termostatı ayarı da 23° olarak belirlendiğinde, termostatın bulunduğu odanın sıcaklığı belirlenen sıcaklığı bulana dek kombi tesisat suyu sıcaklığını 50° sabit tutacaktır. Oda sıcaklığı istenilen seviyeye ulaştığında ise kombi çalışmayı durduracaktır. Aynı şekilde oda sıcaklığı düşmeye başladığında kombi tekrar çalışmaya başlayacakdır. Böylelikle yaşam alanınız için en ideal sıcaklığı belirlemeniz kolaylaşacak, üstelik kombi açma kapama işlemini yapmadığınız için enerji tasarrufu sağlamanız kaçınılmaz olacaktır.

Oda Termostatı Kullanmanın Faydaları

Oda termostatları, günümüz şartlarında ısıtma konusunda kullanıcılara büyük avantajlar sunmaktadır. Doğru termostat seçimi sonucunda bu avantajlardan faydalanmak mümkündür. Peki, oda termostatı kullanmanın sağladığı avantajlar nelerdir?

  1. Oda termostatı kullanmak, enerji tasarrufu sağlamaktadır.
  2. Oda termostatları, oda sıcaklığının korunmasını sağladıkları için kullanıcılara büyük konfor sunmaktadır.
  3. Oda termostatlarından ısı ayarları yapılabildiği için kombi yanına giderek ayar yapmaya gerek duyulmamaktadır.
  4. Programlanabilen ya da wifi oda termostatlarından önceden ısı ayarı yapılarak, odaların önceden ısıtılması sağlanabilmektedir.
  5. Oda termostatları sağlıklı ve verimli ısınma sağlamaktadır.

Oda Termostatı Her Kombiye Uyar mı?

Herhangi bir oda termostatının araştırılmadan alınması sonucu kullanıcılar hayal kırıklıkları yaşayabilmektedir. Çünkü birçok oda termostatı ve kombi uyum içinde çalışsalar da, bazı marka ve modellerde bu durum değişebilmektedir. Satın aldığınız oda termostatının kombiniz ile uyumlu olup olmadığını mutlaka önden araştırmış olmalısınız. Böylelikle kombiniz ile termostatınız uyum içinde çalışacak, daha verimli bir ısıtma sağlayacaktır.

kombi-oda-termostatiOda Termostatı Çeşitleri Nelerdir?

-Modülasyonlu Oda Termostatı: Tesisata giden suyu kontrol etmesinin yanı sıra, kombiyi yaz ve kış moduna geçirerek, tesisat ve kullanılan su sıcaklıklarının kontrol edilebilmesi seçeneklerini sunmaktadır.

-On-Off Oda Termostatı: On-Off oda termostatı, kombilerin on-off çıkışlarına bağlanmaktadır. Böylelikle kombinin ısıtma tesisatına giden su sıcaklığının kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır.

-Mekanik Oda Termostatı: Günümüzde en çok tercih edilen termostat çeşitlerinden biridir. Bimetal sensörleri ile oda sıcaklığını algılayarak, kombiyi açıp kapam işlemlerini yapmaktadır. Mekanik oda termostatlarında yer alan bimetal sensör, ortamlar belirlenen sıcaklığa ulaştığında genleşerek yan mekanizmalarına temas etmekte ve termastat uçları ayrılarak kombi kapatılmaktadır. Aynı çalışma prensibi ile ortam ısısı düştüğünde büzüşme sağlanarak uçların birleşmesi ve kombinin tekrar devreye girmesi sağlanmaktadır.

-Dijital Oda Termostatı: Dijital oda termostatlarının üzerlerinde yazılım kartları bulunmaktadır. Bu yazılım kartları sayesinde dijital oda termostatları, hassas ısı ölçümleri yapabilmektedir. Dijital oda termostatlarının kablolu ve kablosuz model seçenekleri bulunmaktadır. Üstelik bu termostatlar ile haftalık ısı programları yapılarak ısıtmadan maksimum verim alınırken, ciddi oranlarda enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

Oda-termostati-Nerelerde-durmaliOda Termostatı Nerelerde durmalı? / Nereye Takılmalı?

Oda termostatlarının konumlandırılması oldukça önemli ve kritik bir konudur. Çünkü oda termostatlarının yanlış yerlere takılması sonucu enerji sarfriyatı yaşanabilmektedir. Oda termostatları yaşam alanlarında en uzun süre kullanılan ve vakit geçirilen alanlara konulmaleıdır. Örneğin evlerin salonları gibi alanlar gün içinde en sık kullanılan ve misafir ağırlanan alanlar olduklarından termostat takmak için en uygun alanlardır. Oda termostatları takılırken cam ve kapılara yakın olmayacak şekilde konumlandırılmalı ve kapılar ile en az 50 cm mesafe bulundurulmalıdır. Oda termostatları takılırken yerden yükseklikleri en az 50 cm, en fazla 1,50 m olmalıdır. Kablosuz oda termostatları tüm bu kriterler açısından en avantajlı tercih olarak görülmektedir. Kablosuz termostatları kolayca taşınarak konumlandırma imkanı sunmaktadır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp